Esti nerabdator sau neincrezator?AdrianS » 14 Oct 2013, 00:49 wrote:Eu încă aştept filmuleţul cu motocicleta mergând şi invitaţia la test-drive!Evident în variantă solo!
Restaurare M72
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 16 times
- Zodiac:
Re: Restaurare M72
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Cu cat veti astepta mai mult cu atat satisfactia (sau dezamagirea) va fi mai mare.cicloburu » 14 Oct 2013, 09:05 wrote:Eu sînt sigur că e nerăbdător! Ca și mine, de altfel!
-
cicloburu
- LVL 10,8

- Been thanked: 2 times
- Zodiac:
Nu cred că are loc aici pesimismul!luca.stere » 15 Oct 2013, 09:42 wrote:...dezamagirea...cicloburu » 14 Oct 2013, 09:05 wrote:Eu sînt sigur că e nerăbdător! Ca și mine, de altfel!
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
-
AdrianS
- Administrator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5 times
- Zodiac:
Eu am învârtit unul cu ataş cale de vreo câteva sute de metri. În vara anului trecut. Al lu' Dani, cel cu care-a venit la Focşani în 2012. Parcă ăsta era:
Oricum, nu suficient de mult ca să-mi fac o părere. Mi s-a părut totuşi greoi. A fost totodată prima oară când am mers cu ataş.
Oricum, nu suficient de mult ca să-mi fac o părere. Mi s-a părut totuşi greoi. A fost totodată prima oară când am mers cu ataş.
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Am demontat si suspensia atasului, am fost multumit sa aflu ca este in stare foarte buna, ca sa nu mai zic ca s-a demontat usor deoarece totul era uns, in 15 minute nu am avut ce face:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Din fericire lagarele suspensiei sunt in stare buna si nu au joc, suspensia lucreaza usor si fara zgomote fapt care ma scuteste de vizita la strungar.
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Spuneam ca vreau sa pun la alternator un releu de incarcare electronic, am ales releul de VW Golf II deoarece are un pret foarte bun (50-55 lei) iar principiul de lucru si fiabilitatea sunt identice cu cele care se monteaza pe majoritatea masinilor occidentale. Avantajul unui astfel de releu este faptul ca alternatorul va incarca constant la valoari cuprinse intre 14.1V - 14.4V indiferent de turatie, lucru esential pentru intretinerea acumulatorului.
Dupa cum spuneam nu am reusit sa gasesc modalitatea corecta de a-l lega la releu desi si eu si Urse ne-am chinuit sa gasim schite si informatii dar nu am gasit nimic concret. Am apelat si la electricieni auto dar am fost total dezamagiti de competentele lor desi ii stiam ca meseriasi. Pana la urma Urse a apelat la cristi57 care a fost amabil (si competent) sa ne spuna cum sa legam releul si ne-a facut si o schita, totodata ii multumim pe aceasta cale pentru ajutorul acordat. Fara ajutorul lui nu am fi reusit niciodata sa legam corect releul si desi inca nu am facut inca montajul sunt sigur ca o sa functioneze.
Dupa cum spuneam nu am reusit sa gasesc modalitatea corecta de a-l lega la releu desi si eu si Urse ne-am chinuit sa gasim schite si informatii dar nu am gasit nimic concret. Am apelat si la electricieni auto dar am fost total dezamagiti de competentele lor desi ii stiam ca meseriasi. Pana la urma Urse a apelat la cristi57 care a fost amabil (si competent) sa ne spuna cum sa legam releul si ne-a facut si o schita, totodata ii multumim pe aceasta cale pentru ajutorul acordat. Fara ajutorul lui nu am fi reusit niciodata sa legam corect releul si desi inca nu am facut inca montajul sunt sigur ca o sa functioneze.
-
AdrianS
- Administrator
- Zodiac:
Nu şi-ar fi făcut treaba la fel de bine un releu electronic de Dacie? Se găseşte la vreo 10 - 15 lei (ceva mai ieftin) şi parcă tot cam pe la voltajul ăla stă. N-am reuşit încă să ard aşa ceva. Nici Alioşa lui Ovidiu n-a fost în stare să-şi prăjească releul de Dacie, deşi în trecut i-au sărit bornele de la baterie de vreo mie de ori, i-au făcut scurt becurile de faze (iar instalaţia nu are siguranţe), au fost uitate cheile-n contact până la descărcarea bateriei etc.
Totuşi, ca să-ţi funcţioneze corect şi martorul de încărcare, trebuie adăugate trei diode în circuit. Link-ul e către blogul lui Cristi57, mai exact articolul în care detaliază ce şi cum.
Totuşi, ca să-ţi funcţioneze corect şi martorul de încărcare, trebuie adăugate trei diode în circuit. Link-ul e către blogul lui Cristi57, mai exact articolul în care detaliază ce şi cum.
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Eu nu zic ca releul de Dacia nu este bun (stiu blogul lui Cristi57 si informatiile prezentate de el) dar am preferat sa merg pe o varianta testata si observata de mine de-a lungul timpului si anume releele "pastila" folosite la turismele occidentale, mai ales cele nemtesti. Aceste relee sunt fantastice, incarca perfect si au viata lunga iar dimensiunile reduse sunt ideale pentru mascarea lor in cutia originala a releului de incarcare de M72:AdrianS » 18 Oct 2013, 20:44 wrote:Nu şi-ar fi făcut treaba la fel de bine un releu electronic de Dacie? Se găseşte la vreo 10 - 15 lei (ceva mai ieftin) şi parcă tot cam pe la voltajul ăla stă. N-am reuşit încă să ard aşa ceva. Nici Alioşa lui Ovidiu n-a fost în stare să-şi prăjească releul de Dacie, deşi în trecut i-au sărit bornele de la baterie de vreo mie de ori, i-au făcut scurt becurile de faze (iar instalaţia nu are siguranţe), au fost uitate cheile-n contact până la descărcarea bateriei etc.
Asa arata releul, carbunii vor fi indepartati:
Cristi ne-a dat si diodele respective, uitasem de ele.AdrianS » 18 Oct 2013, 20:44 wrote:Totuşi, ca să-ţi funcţioneze corect şi martorul de încărcare, trebuie adăugate trei diode în circuit. Link-ul e către blogul lui Cristi57, mai exact articolul în care detaliază ce şi cum.
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Desi arcurile sunt in stare buna prezinta rugina intre foile de arc, acest lucru este inevitabil cu trecerea anilor in cazul acestui tip de arc, si la auto se intampla acelasi lucru. Eliminarea ruginii sau macar ungerea lamelelor este importanta pentru a avea o suspensie care lucreaza usor si progresiv. Lamele ruginite se blocheaza iar arcul devine mai rigid si nu absoarbe corect socurile. La prima mea masina am avut astfel de arcuri, era un Fiat 1300 din 1965 si am lucrat o zi intreaga ca sa revizionez arcurile. Ce timpuri... aveam 18 ani.
Suruburile principale (centru bulon) s-au rupt desi am incalzit piulitele bine, le voi schimba cu niste suruburi inbus. Restul de foi de arc nu cred ca le voi mai demonta pt ca dupa ce am desfacut suruburile principale pot unge lamelele foarte bine deoarece arcul s-a slabit si pot indeparta lamele, mai ma gandesc.
Aripa are un defect in partea din spate, a fost reparata prost iar suportul spate al aripii a ramas intr-un singur nit. Voi repara aripa si voi prinde suportul in trei suruburi sau daca gasesc nituri asa mari o voi nitui pt a fi mai aproape de original.
Suruburile principale (centru bulon) s-au rupt desi am incalzit piulitele bine, le voi schimba cu niste suruburi inbus. Restul de foi de arc nu cred ca le voi mai demonta pt ca dupa ce am desfacut suruburile principale pot unge lamelele foarte bine deoarece arcul s-a slabit si pot indeparta lamele, mai ma gandesc.
Aripa are un defect in partea din spate, a fost reparata prost iar suportul spate al aripii a ramas intr-un singur nit. Voi repara aripa si voi prinde suportul in trei suruburi sau daca gasesc nituri asa mari o voi nitui pt a fi mai aproape de original.
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Din pacate nu am avut inspiratia sa fac poze cu motocicleta "vrac", totusi cautand ceva prin sutele de poze facute am dat aceasta poza (singura) facuta in curte la Urse:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Frana fata, cablu de frana si saboti noi luati de la polonez si arcuri saboti noi luate de la Gaspar:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Am reparat aripa de la atas, am dat-o unui amic care este tinchigiu sa o faca. i-a taiat partea de jos a aripii si a refacut-o, sunt foarte multumit de lucrare:
Cadrul atasului, l-am curatat si l-am vopsit cu grund, maine il vopsesc negru. Intre timp lucrez la barca atasului (curatare, matuire, chit, samd).
Cadrul atasului, l-am curatat si l-am vopsit cu grund, maine il vopsesc negru. Intre timp lucrez la barca atasului (curatare, matuire, chit, samd).
-
AdrianS
- Administrator
- Zodiac:
-
luca.stere
Topic author - LVL 19,6

- Zodiac:
Iti place cum am pozat-o? Trebuie sa recunosc ca m-am inspirat de undeva, chestia cu alb-negru a fost ideea mea.