Reguli de bun-simţ pe Motorist.ro

Aici vă ţinem la curent cu noutăţile şi vechităţile din MOTORIST.RO.
User avatar

Topic author
AdrianS
Administrator
Administrator
Posts: 508
Joined: 26 Jan 2013, 20:16
Location: Bucureşti
Has thanked: 21 times
Been thanked: 3 times
Zodiac:
Age: 34
Contact:

Reguli de bun-simţ pe Motorist.ro

#1

Unread post by AdrianS »

Reguli de bun-simţ pentru utilizarea forumului

--- legendă iconițe forumuri și subiecte ---


Regula nr. 1 - Limbaj, ortografie, coerenţă în exprimare
Este imperios necesară folosirea limbii române în deplinătatea sănătăţii ei, că altfel o luăm razna! Foloseşte diacritice (ă, î etc.) pe cât posibil şi nu prescurta cuvintele inutil. Desparte paragrafele cu un rând liber, ca textul să poată fi citit uşor. Evită folosirea CAPS LOCK-ului. Având în vedere că pe-aici umblă oameni de toate vârstele şi felurile, te rugăm să foloseşti un limbaj decent şi educat. Exprimă-te coerent, clar, fără găuri negre. ATENŢIE: Facem urât dacă nu respecţi aceste prevederi!

Regula nr. 2 - Scandal, noroi şi trolling
Forumul Motorist.ro nu tolerează nici postările urâcioase, nici atacurile la persoană. Te rugăm să-i tratezi pe ceilalţi membri cu acelaşi respect cu care ai pretenţia să fii tratat la rându-ţi. Ne bucurăm de polemică şi diversitate, dar te rugăm cu stăruinţă să eviţi deschiderea unor subiecte / postarea unor răspunsuri care au ca scop iscarea scandalului (trolling). Există însă anumite subiecte şi opinii care te pot face să te simţi jignit. Dacă te ofensezi uşor pe teme precum diferenţele de rasă, religia şi aşa mai departe, te sfătuim să eviţi acele subiecte.

Regula nr. 3 - Fără SPAM!
Ne supărăm foarte tare când vedem postări trântite aiurea-n tramvai, fără relevanţă, scrise doar de-amorul contorului de postări. Spam-ul comercial şi publicitatea - cu excepţia sfaturilor relevante pentru subiectul în cauză, de pildă indicarea unui magazin pentru procurarea pieselor de schimb etc. - sunt la fel de neavenite. Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine mustrări, ameninţări şi chiar înlăturări (ban) de pe forum. Postarea dublă este acceptabilă până la un punct.

Regula nr. 4 - Falsa identitate / Accesarea unui cont altul decât al tău
Îţi este interzis să te dai drept alt membru al comunităţii prin accesarea contului său sau să creezi un cont-clonă din cine ştie ce motiv (de regulă pentru provocarea celorlalţi, sub protecţia aşa-zisului anonimat).

Regula nr. 5 - Piraterie şi materiale ilegale
Pirateria este interzisă din motive evidente. Nu ai dreptul să postezi link-uri către materiale ilicite (cu excepţia cazurilor în care se doreşte atragerea atenţiei asupra unei posibile nelegiuiri), să ceri ajutor cu privire la fentarea vreunei legi sau să încurajezi traficul cu produse contrafăcute.

Regula nr. 6 - Nuditate
Te rugăm să ai în vedere că acest site este deschis tuturor categoriilor de indivizi şi vârstă. Nu suntem mai catolici decât Papa, nici măcar prea pudici de fel. Ar fi şi culmea să găseşti aşa ceva pe un site de motociclişti. Dar fii cu băgare de seamă când postezi materiale sensibile pe tema asta.

Regula nr. 7 - Material sub incidenţa drepturilor de autor
Utilizatorii site-ului Motorist.ro se angajează să nu posteze materiale protejate prin drepturi de autor, marcă comercială sau alt drept de proprietate fără acordul scris al posesorului de drept.

Regula nr. 8 - Butonul de reclamaţii
Te rugăm să ai în vedere că butonul de reclamaţii aferent fiecărei postări trebuie folosit numai pentru reclamarea unei postări ce nu întruneşte aceste reguli de bun-simţ. Nu abuza de această funcţie pentru a atrage atenţia asupra subiectului tău sau a altora, nici cu scopul de a primi asistenţă mai degrabă. Toate solicitările de această natură sunt tratate egal.

Regula nr. 9 - Când să ceri ajutor
Înainte de a cere ajutor pe vreo temă anume te rugăm să răsfoieşti (poţi folosi funcţia de căutare, e mană cerească!) cuprinsul forumului - mai ales subiectele marcate ca fiind "Importante" - şi să vezi dacă problema şi / sau soluţia nu au fost deja tratate într-un subiect anterior. În felul ăsta poţi scuti membrii şi echipa moderatoare de la munca sisifică pe care o implică repetarea unui răspuns.

Regula nr. 10 - Anunţuri de vânzare / cumpărare
Motorist.ro încurajează folosirea secţiunii "Anunţuri" (link în meniul din partea de sus a site-ului) pentru adăugarea gratuită a unui anunţ de vânzare-cumpărare. Fiecare categorie în parte a fost gândită să pună la dispoziţia utilizatorilor un sistem intuitiv şi relevant domeniului respectiv, pentru a uşura cât mai mult întregul proces, de la crearea anunţului la listarea lui pe site.


Îţi mulţumim că eşti alături de noi în ceată! Pentru orice soi de probleme, adresează-te echipei moderatoare!
Locked